Mindenmás

Napi pakk: melegfront, 11 fok és sok-sok felhő jön kedden Szegedre, Korda Gyuri bácsi születésnapján

Melegfronttal szabadul ránk a kedd Szegeden, Korda Gyuri bácsi születésnapján. Sok köszönet nem lesz belőle, hiszen hiába a melegfront, sok-sok felhőt hoz az égre és napsütés helyett egy kis fejfájást kaphatunk maximum a nyakunkba. Ez ne törje le a kedved, hiszen legalább az eső nem fog esni ezen a napon Szegeden. A reggeli kávé mellé összeszedtünk neked mindent, ami fontos lesz ma!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Titusz, Leona, Amélia, Angéla, Angyal, Angyalka, Benáta, Benedetta, Benedikta, Beneditta, Benita, Izabel, Izabell és Izabella nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 237 éve született Jacob Grimm német meseíró és mesegyűjtő.
  • Ma lett 83 éve Korda György táncdalénekes, sportriporter (Szeretni kell, a Lady Karnevál), aki a szegedieknek sem ismeretlen:
  • 59 éve megszületett Till Lindemann, a Rammstein zenekar egyik alapítótagja, énekes, dalszövegíró.
  • 48 éve született Gáspár Győző, “Győzike”, cigány származású show-man, zenész, a Romantic együttes alapítója.
  • 2 éve hunyt el Gesztesi Károly színész. Eredeti nevén Tóth Károly. A Gesztesi nevet nevelőapja után kapta még gyerekként.

SOK FELHŐ ÉS KEVÉS NAPSÜTÉS JÖN KEDDRE

A hétfői hidegfront után jöhet a melegfronttal fűszerezett kedd. Ám, hiába a melegfront, ezen a napon sok felhőre és kevés napsütésre számíthatunk Szegeden. Sőt, a déli-délnyugati szelet élénk, erős, néha viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 1, majd napközben 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

IDEJE AZ OKMÁNYOKAT MEGHOSSZABBÍTANI

Január 1-től hatályát vesztette az okmányokról és ügyintézésről szóló kormányrendelet, amely szerint a veszélyhelyzet után 60 napig érvényesek a papírok. 2022. június 30-ig mindenkinek meg kell hosszabbíttatnia a lejárt okmányait, műszaki vizsgáját, de a torlódás miatt jobban jársz, ha időben elvégzed azt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb