Szegedi Arcok

Meghökkentő bejelentést tett a szegedi olimpikon: Czene Attila a rákkal is megküzdött

Meghökkentő bejelentést tett Czene Attila szegedi születésű, az 1996-os Atlantai Olimpián 200 méter vegyes úszásban aranyérmes bajnok a Palikék Világa by Manna nevű YouTube-műsorban. Bár a műsorvezető és vendégei nem hozták szóba a 47 éves olimpikon súlyát, Attila őszintén mesélt erről is. Kiderült, nem csupán lustaságról van szó, mint elmondta, egy időben nagyon beteg volt, megküzdött a rákkal.

“SZERENCSÉSEBB VAGYOK AZ ÁTLAGNÁL”

“Voltam beteg is, nekem volt daganatos betegségem. Abból kikerültem, kigyógyultam. Hát erről hivatalosan azt mondják, hogy az az öt év, amit meg kell várni, de tulajdonképpen én azért szerencsésebbnek mondhatom magam az átlagnál, legalábbis én így éltem meg. Pár hónapig volt, amíg maga a felfedezés, a műtét és a rehabilitáció tartott” – mondta el olimpiai bajnok úszónk, aki a betegség után óvatosságból hagyta, hogy gyarapodjon a súlya, hiszen az orvosok is azt mondták, inkább túlsúly legyen rajta. Mint kifejtette, természetesen a versenysport utáni leállásnak is köze van a dologhoz.

RIZIKÓS PLUSZ 20 KILÓVAL ÉLNI

A szegedi születésű, évekig a SZEOL színeiben versenyző, jelenleg a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökeként tevékenykedő olimpikon azt is elárulta, nem csinál titkot belőle, hogy jó ideje inkább a lustaság áll túlsúlyának hátterében, és érzi, hogy rizikós ezzel a plusz 20 klióval élni.

Czene Attila a vele készült interjúban Szilágyi Liliána ügyéről, az úszónő édesapjáról és az úszósportban mostanában kirobbant botrányokról is elmondta a véleményét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb