Sport

Nagyot szólt az első EB-meccs a Pick Arénában: taroltak a szerbek, Radivojevics öt gólt lőtt

Magabiztos szerb fölényt hozott a Férfi Kézilabda Európa-Bajnokság első szegedi találkozója, a déli szomszéd leiskolázta az ukránokat. A Pick Szeged játékos Bogdan Radivojevics pályára lépésekor majd’ felrobbant a lelátó, a szegedi jobbszélső öt góllal járult hozzá a győzelemhez.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
, C-CSOPORT (Szeged, Pick Aréna)
Szerbia–Ukrajna 31–23 (17–11)
Ld:
 Kukics 7, Radivojevics 5, Djukics 4, ill. Horiha 6, Kaszaj 3

Az első gólt az ukránok szerezték Szegeden, de 2–2-t követően egyszer sem vezettek, és a szerbek már a szünetig hatgólosra növelték az előnyüket, Lazar Kukics hat gólnál tartott harminc perc után. A második félidőben robogott tovább a szerb henger, a hajrára fordulva 12-vel vezetett Toni Gerona csapata, az ukránok a meccs utolsó négy gólját szerezve kozmetikáztak az eredményen.

A Pick Szeged jobbszélsője, Bogdan Radivojevics öt góllal járult hozzá a szerb sikerhez.

„Ez a győzelem véget vetett a tizenhárom napnyi rémálomnak, őrületnek, vagy nevezzék, ahogyan akarják. A sikert azoknak a beteg játékosainknak ajánljuk, akik nem hagyhatják el a főhadiszállásunkat. Remélem, szereztünk nekik némi örömet, és ez segít a gyógyulásukban is” – mondta Toni Gerona, a szerbek spanyol kapitánya az NSO-nak a meccs után.

Forrás: NSO

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb