Mindenmás

Kiugrott a volán mögül és elfutott az embercsempész az M5-ösön – nyolc migránst hagyott maga után, most keresi a rendőrség

A rendőrök keresik azt a sofőrt, aki nyolc külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében – írja a rendőrség honlapján. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján a Pest megyei rendőrök január 15-én hajnali 1 óra körül az M5 autópálya inárcsi pihenőhelyénél vezettek ki egy magyar honosságú személygépkocsit. A sofőr megállt, majd kiugrott a volán mögül és elfutott. A jármű rakterében a rendőrök nyolc külföldit találtak.

A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök elfogták és előállították őket. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészéssel gyanúsítható, jelenleg szökésben lévő sofőr felkutatására és elfogására a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket. Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb