Közélet

Müller Cecília: uralkodóvá vált az omikron-variáns, hazánkban már a betegségek 87 százalékát ez okozza

Hazánkban is uralkodóvá vált az omikron-variáns – mondta el mai, a kormány Facebook oldalán közzétett tájékoztatóban Müller Cecília tisztifőorvos, aki azt is elárulta, hogy már a betegségek 87 százalékát az omikron-variáns okozza, 13 százalékot pedig a delta.

Az omikron-variáns fertőzőképessége rendkívüli mértékű, sajnos az oltottak is megfertőződhetnek, hiszen ezt látjuk a környezetünkben is, azonban a betegség lefolyásának súlyosságát jelentősen enyhíti a védőoltás beadatása. Az biztos, hogy az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, mert minden védőoltás felvétele növeli a szervezet immunválaszát és ezáltal a védelmet a koronavírus-fertőzéssel szemben – tette hozzá Müller Cecília.

12 ÉV FELETT JAVASOLJA A HARMADIK OLTÁST MINDENKINEK

12 év feletti életkorban javasolja Müller Cecília mindenki részére a harmadik oltás felvételét abban az esetben, ha a második oltás óta eltelt négy hónap. Azoknak, akik átestek a betegségen, egy immunreakció kialakul a szervezetükben, valamilyen fokú védettség van, ami jellemzően rövid ideig tart és nem elégséges. Aki oltatlan és átesett a betegségen, az ő számukra is a védelmet az oltás felvétele jelenti.

A mai adatok egyébként elég durván festenek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb