Közélet

Zsebbe nyúlós lesz 2022 a szegedi szülőknek: emelkedik az iskolai ebédek ára, de nem minden intézményben

Zsebbe nyúlós lesz 2022 a szegedi szülőknek. Február elsejétől ugyanis emelkedni fog az iskolai ebédek ára, így a gyermekes családok arra számíthatnak, jobban ki kell nyitniuk a pénztárcájukat, azonban nem minden intézmény esetében. Az ügyben megkerestük Török Gábort, a Suli-Host Kft. ügyvezető igazgatóját, akik a gyermekétkeztetési szolgáltatást nyújtják a szegedi óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban.

Török Gábor megkeresésünkre elmondta, az emelés csak bizonyos szegedi oktatási intézményekben lép életbe: az egyetemi fenntartású iskolákban február elsejétől növekedni fognak az étkeztetés díjai, míg az önkormányzati fenntartású intézményekben nem.

AZ ÖNKORMÁNYZATHOZ TARTOZÓ ISKOLÁKBAN NEM EMELKEDIK AZ ÉTKEZTETÉS DÍJA

Ennek oka, hogy a kormány a koronavírus járvánnyal összefüggő rendeletében, díjemelési moratóriumot léptetett életbe az önkormányzatok számára. Ez azt jelenti, hogy 2022. június 30-ig a helyi önkormányzatok gazdasági társaságai, egyéb szervezetei, beleértve azokat, amelyek közszolgáltatást végeznek, nem emelhetnek díjat a rendelet hatályba lépésének napjától. Ennek értelmében a szegedi önkormányzat fenntartása alá tartozó intézményekben nem emelhetik meg az étkezési tarifát.

A Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában és működtetésében lévő köznevelési intézményekben, a Szegedi ÓVI tagóvodáiban, valamint a Szegedi Szakképzési Centrum szegedi székhelyű szakképző intézményekben az alábbi árakon étkezhetnek a gyermekek:

AZ EGYETEMI FENNTARTÁSÚ INTÉZMÉNYEKBEN, FEBRUÁR ELSEJÉTŐL AZ INFLÁCIÓ MÉRTÉKÉVEL NÖVEKSZIK AZ ÁR

Ezzel szemben Szegeden, az egyetemi fenntartású iskolákkal teljesen más a helyzet. Ahogy Török Gábor elmondta, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola esetében szerződés szerint járnak el. Ez azt jelenti, hogy minden év február elsején az infláció mértékével, jelen esetben 5,1%-kal emelik az iskolai ebédek árát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb