Közélet

Orbán Viktor bejelentése: a családtámogatási rendszer minden elemét megtartják (frissítve)

Bár a csütörtöki Kormányinfó elmaradt, a péntek a menetrend szerinti miniszterelnöki interjúval indul a királyi rádióban. Az adást IDE kattintva tudod hallgatni, a fontosabb ki – és bejelentésekkel pedig szöveges tudósítás formájában jövünk.

Cikkünk folyamatosan frissül.

07:35 VÁLASZTÁS ’22: ORBÁN VIKTOR SZERINT A VÉDEKEZÉS KÉRDÉSÉT KI KELLENE VENNI A KAMPÁNYBÓL

A téma első körben a baloldal. Szerinte “túl messzire mentek” a járványkezelés bírálatában. Lehet mindent jobban csinálni, de a pártoknak tudniuk kell, hogy az egészet szolgálják. “Amikor úgy támadják a járványkezelést, hogy lebeszélik az embereket arról, hogy ők is a védekezés részesei legyenek, akkor az egész ellen tesznek” – fejtette ki Orbán Viktor.

“Az Operatív Törzs lassan két éves lesz, és nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a megmentsék az emberéleteket” – vélekedett, mint mondta, Müller Cecília, az orvosok, ápolók nem érdemlik meg, hogy a választási csatában az ellenzék támadja őket. A vírus elleni védekezést szerinte ki kellene venni a kampánytémák közül.

07:39 A LEJÁRATHOZ KÖZELI VAKCINÁKRÓL

A lejárathoz közeli vakcinákat megpróbálják ésszerűen felhasználni. Mint mondta, mindig kell tartalék vakcinából, de ráhagyással dolgoznak, és a készletek egy része elveszíti a szavatosságát. “Egy részét odaadjuk azon országoknak, akiknek szüksége van rá” – tette hozzá.

07:45 NORMÁL ESETBEN A KORMÁNYNAK NEM KELL BEAVATKOZNIA AZ ÁRAKBA

“Normál esetben a kormánynak nem kell beavatkoznia az árakba, de vannak rendkívüli helyzetek, amikor nem mondhatják azt, hogy a gazdasági szereplők oldják meg azokat” – magyarázta az élelmiszer-árstop kapcsán. Azt nyilatkozta, azért fagyasztják be az élelmiszerárakat, hogy megvédjék az embereket. “Aki azt mondja, hogy ez rossz dolog, az nem érti az életet” – mondta Orbán Viktor.

07:48 NORMÁLIS EMBER NEM TÁMADJA A REZSICSÖKKENTÉST

Az energiaárak témája jött, az utóbbiak a miniszterelnök szerint jelentős részben politikai érdekek mentén alakulnak. “Brüsszel energiaárakra vonatkozó politikája megbukott” – jelentette ki, mint nyilatkozta, a klímavédelmet nem magas energiaárakkal kell segíteni. Ez zsákutca a magyar miniszterelnök szerint.

07:53 MINDEN ELEMÉT MEGTARTJÁK A CSALÁDTÁMOGATÁSI RENDSZERNEK

Orbán Viktor közölte, hogy az elmúlt 12 évben sok dolog épült fel Magyarországon, így lett egy stabil politikai rendszer, és egy gazdasági rendszert, ami a számok alapján működik. Kiépült egy új adó-és bérrendszer, illetve a családtámogatási rendszer, de persze van még munka. “Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet” – magyarázta.

A péntek reggel legmasszívabb ígérete ezen a ponton jött: “Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek, ha bizalmat kapunk” – jelentette be a miniszterelnök.

07:55 HAT SZÁZALÉK FELETTI VOLT A 2021-ES GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített, miközben sokakat meggyötört a járvány – mondta a kormányfő. Mint kifejtette, 6 százalék feletti volt a gazdaság növekedése. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb