Mindenmás

Balhés vasárnap: eddig 50 riasztást kaptak a Szeged környéki tűzoltók, brutális késések a MÁV-nál

Riasztást adtak ki Szeged környékére, 90 kilométeres széllökések is jöhetnek – hívta fel a figyelmet nagyjából egyszerre az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a jóslat pedig bejött,

  • az OMSZ legfrissebb jelentése alapján Szegeden 81-es, Makón 69-es széllökéseket is észleltek,
  • a katasztrófavédelem szóvivőjétől, Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagytól pedig azt tudtuk meg, hogy délután 3-ig mintegy 50 (!) esetben riasztották a megye tűzoltóit.

Molnár Krisztinától azt is megtudtuk, egyelőre nincsenek nagyobb károk, többnyire leszakadt faágakhoz riasztották a szakembereket.

TWISTER ALAPOSAN FELADTA A LECKÉT A MÁV-NAK IS

Az extrém időjárási körülmények a MÁV-nak is feladták a leckét, a társaság interaktív térképén, a Szeged-Budapest vonalon cikkünk körmölésének perceiben az alábbi késések láthatóak:

  • 735 Szeged – BP Nyugati: 74 perc késés,
  • 724 BP Nyugati – Szeged: 105 perc késés,
  • 703 Szeged – BP Nyugati: 63 perc késés

Mint írják, Kiskunfélegyháza és Csongrád között egy fa dőlt a Kiskunfélegyházáról Hódmezővásárhelyre 13:34-kor elindult 32614-es számú vonat elé. A vonat megállt az akadály előtt. A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok, az arra utazók jelentős késésekkel számolhatnak. 

DUPLA TŰZESET: ALSÓVÁROSON LAKÁS, KLÁRAFALVÁN AUTÓ ÉGETT

Ha a viharos szél nem lenne elég, két tűzeset is nehezítette a non-stop riasztás alatt lévő szegedi és környékbeli tűzoltók vasárnapját:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb