Mindenmás

Fogócska Öttömösön: elakadt a sárban a moldáv embercsempész, sprintelve menekült a rendőrök elől

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a moldáv férfinak, aki 9 illegális határátlépő csempészésében működött közre a hétvégén Szeged környékén. A delikvens a földúton próbált meg menekülni, pechjére elakadt a sárban. Öttömös ezentúl nem csak a miniszterelnöki disznóvágásról híres.

Mint az ügyészség közleménye írja, a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és társa egy személygépkocsival érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. A belépést követően szombaton, 22 óra körül Öttömös külterületén felvettek a járműbe 9, magát afgán állampolgárságúnak valló személyt, akiket a gyanúsított megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére.

A férfi ezután Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök ezt megakadályozták és igazoltatni akarták a gyanúsítottat, aki egy földútra hajtva megpróbált elmenekülni, azonban pár száz méter múlva a sárban elakadt.

Ezután a férfi és társa az autóból kiszállva a rendőrök elől elfutott, közülük a gyanúsítottat sikerült elfogni, előállítani és őrizetbe venni.

EGY HÓNAPOS LETARTÓZTATÁSRA TETTEK INDÍTVÁNYT, DE ENNÉL JÓVAL TÖBB LEHET A VÉGE

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Ebből persze a bírósági eljárás végeztél jóval több lehet,

  • mint a rendőrség írja, az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig,
  • minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő,
  • sőt, a bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

ÖTTÖMÖS, TE CSODÁLATOS!

A Szegedtől légvonalban 35 kilométernyire lévő Öttömös gőzerővel zakatol a világhír felé, a szántóföldön sprintelő moldáv embercsempész előtt egy miniszterelnöki disznóvágással tarolta le a hazai online médiát, így a Szeged365.hu-t is.

Konkrétan, ezzel:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb