Sport

Látványos megnyitóval startolt a téli olimpia Pekingben: a szegedi Jászapáti Petra és Kónya Zsófia is szombaton száll a jégre

Megkezdődött a XXIV. téli olimpia Pekingben: a február 20-ig tartó játékokat hivatalosan Hszi Csin-ping kínai elnök nyitotta meg. A stadionba 34.-ként bevonuló magyar küldöttség nemzeti zászlaját két alpesi síelő, Kékesi Márton és Tóth Zita vitte.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Pekingben 91 ország 2871 versenyzője – köztük 14 magyar, ebből két szegedi – indul. Az ötkarikás eseményen 15 sportág 109 versenyszámában avatnak győztest. Több szempontból is rendhagyó téli ötkarikás játékok elé nézünk a következő bő két hétben. Ennek egyik legfőbb oka a még mindig tomboló világjárvány, így a tavaly nyári tokiói olimpiához hasonlóan most sem lehetnek nézők a versenyeken.

KÉT SZEGEDINEK SZORÍTHATUNK A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN

Ami a magyar küldöttséget illeti, összesen 14 sportolónknak, ebből két szegedinek szoríthatunk a következő napokban. Az egyetlen versenyszám a rövidpályás gyorskorcsolya, ahol a magyarok reális éremeséllyel szállnak harcba. A legpozitívabb előrejelzések szerint akár két-három érmet is szerezhetünk ebben a sportágban. Ezenkívül szurkolhatunk még magyar sportolónak sífutásban, alpesi síben, műkorcsolyában vagy snowboardban is. A short trackesek versenye rögtön holnap, azaz szombaton rajtol, amikor vegyes váltóban már érmeket osztanak, illetve sor kerül a női 500 méter és a férfi 1000 méter selejtezőjére. Előbbiben a szegedi Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, utóbbiban pedig a Liu testvérek, valamint Krueger John-Henry nevezett. 

Forrás: MTI, Index.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb