Mindenmás

Kimaradások, leállások és hibaüzenetek – volt itt minden, kinyírta a bankokat az szja-visszatérítés

Működésképtelenné vált több hazai nagybank netbankja és mobilbankja is az szja-visszatérítések miatti, a szokásosnál nagyobb lakossági terhelés következtében. A K&H-tól kezdve, az Erste Bankon át, számos Szegeden is üzemelő intézmény applikációja lassult be, vagy mondott csődöt ma délelőtt, és délután.

A Portfolio azt írja, hogy több olvasójuk is arra panaszkodott, hogy elérhetetlenek a netbankok. Mint írják, a következő szolgáltatások leállásáról értesültek:

  • A K&H arról számolt be az oldalán, hogy K&H e-bank és K&H mobilbank szolgáltatásaiban is átmenetileg kimaradások tapasztalhatóak. Még most, délután is dolgoznak a hiba elhárításán.
  • Az Erste George applikációja szintén hibát jelez, amely már nem először fordul elő az elmúlt időszakban.
  • A CIB Bank szintén a mobilbanki szolgáltatásokban tapasztalható fennakadásokról tájékoztat. Az oldalukon úgy fogalmaznak, hogy a CIB Bank Mobilalkalmazás működésében időszakos kiemelt terhelés miatt fennakadások lehetnek. A CIB Bank ezen fél mondata megerősíti azokat a feltételezéseket, miszerint a tegnap elindult, szja-visszatérítéssel kapcsolatos utalások okozzák a rendszerakadásokat.

AZ ERSTE BANKNÁL IS GONDOK VANNAK

Az Erste Bank az alábbi közleményben nyilatkozott: “Az egyszeri állami  juttatások érkezésével kapcsolatos megnövekedett felhasználói aktivitás következtében a George App átmenetileg nem elérhető. A bank kollégái dolgoznak a probléma elhárításán. Az átutalásokat a TeleBankon és a fiókokban akadálymentesen intézhetik az ügyfelek, ezeknek a tranzakcióknak a  díjait a bank elengedi, illetve utólag jóváírja. A korábban megadott átutalások, rendszeres megbízások és csoportos beszedések teljesülnek. Az ügyfelek egyenlegüket az ATM hálózaton keresztül vagy TeleBank automata önkiszolgáló menüpontjában ellenőrizhetik. A NetBroker és MobilePay alkalmazások továbbra is zavartalanul működnek. “

A BANKHOLDING SEM MARADT KI

A Bankholding kommunikációs vezetője következőket mondta a Telexnek: “A Bankholding tagbankjai közül a Budapest Bank és a Takarékbank fennakadás nélkül vette az akadályokat, de MKB-nál is csak rövid ideig jelentkezett lassulás. A bankcsoport a fiókokban is megnövekedett forgalommal találkozott.”

A K&H-NÁL TOVÁBBRA IS LASSULÁSOK ÉRZÉKELHETŐEK

Időközben a K&H is közleményt adott ki: “Technikai hiba miatt továbbra is esetleges lassulások érzékelhetőek a K&H mobilbank, lakossági- és vállalati e-bank, valamint a weboldal egyes részeinek használata során. Kollégáink folyamatosan és elsődleges figyelemmel dolgoznak a hiba mielőbbi elhárításán a külső partnerek segítségével, hogy az okozott kellemetlenségeket a minimumra csökkentsük.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb