Mindenmás

Ismét nem pihenhettek nyugodtan határőreink Szegeden és környékén szombatra virradóra

Ezúttal is embercsempészek és több csoportnyi migráns gondolta úgy, hogy megnézik, milyen szép is éjszaka Szeged és környéke. Azonban a tervezett városnézés éber határőreinknek köszönhetően megint csak elmaradt, helyette jogszerű intézkedések sora vár rájuk.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltséget megerősítő Készenléti Rendőrség járőrei 2022. február 11-én 20 óra 35 perckor 19 határsértőt tartóztattak fel Szeged külterületén – tudtuk meg a police.hu közleményéből. Mint írják, ellenőrzésük során szíriai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

ÁSOTTHALOMNÁL IS PRÓBÁLKOZTAK

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és az osztrák rendőri kontingens közös járőrei 2022. február 12-én 2 óra 45 perckor 10 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai török állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

ZÁKÁNYSZÉK KÖRNYÉKE SEM MARADT KI A SORBÓL

Zákányszék közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 5431-es számú úton a járőrök 2022. február 12-én 3 óra 20 perckor ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit. Az egyenruhások az ellenőrzés során gépkocsiban 13 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A litván állampolgárságú sofőrrel szemben, pedig embercsempészés miatt indítanak eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb