Mindenmás

Vonattal ütközött, csodával határos módon, karcolásokkal úszta meg a 36 éves sofőr

Előbbségadás kötelező tábla is volt, a vonat is jött, a 36 éves sofőr azonban mégis a vasúti átjáróba hajtott Kunfehértónál. A “baki” következménye egy hatalmas ütközés lett a menetrend szerint közlekedő járattal, melyet a férfi csodával határos módon, 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel úszott meg. A törvény azonban nem volt ennyire kegyes hozzá: a Kecskeméti Járási Ügyészség azonban kedd reggel a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a büntetlen előéletű férfi 2021. október 8-án, délelőtt, Kunfehértó lakott területén kívül, egy földúton vezette a pótkocsis járművet, amikor egy sorompóval nem védett vasúti kereszteződéshez ért. Figyelmen kívül hagyta az átjáró előtt lévő „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és a vasúti átjáróba behajtott. Jobbról egy menetrend szerinti személyvonat érkezett, ami Kunfehértó felől Kiskunhalas felé robogott. A vonat a vezető gyors fékezése ellenére a személyautó jobb oldali részének ütközött. Az ütközés miatt a pótkocsis autó a sínek melletti füves területre sodródott, míg a személyvonat az átjáró után a vasúti pályán állt meg.

A balesetben a férfi 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, szerencsére a személyvonatban senki sem sérült meg. Mint az ügyészség kedd reggeli közleménye írja, a vádlott tettével a vonaton tartózkodó személyzet és utasok életét, testi épségét gondatlanságból veszélyeztette.

A férfi a gondatlan cselekményével megszegte azokat a KRESZ szabályokat, miszerint a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha bármely irányból vasúti jármű közeledik, illetőleg ha ott „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van. Ezen kívül járművel biztosítatlan vasúti átjáróra csak akkor szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik.

A szabadlábon védekező elkövetőt a járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja és pénzbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb