Szegedi Arcok

Történelmi jelentőségű siker: Kónya Zsófia Pekingben megszerezte az SZTE történetének első téli olimpiai érmét

Történelmi jelentőségű dicsőséget szerzett Szeged számára a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Krueger John-Henry, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor nevével fémjelzett magyar csapat, akik a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltójában bronzérmet nyertek a pekingi téli olimpián. Kónya Zsófiával, a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakos hallgatójával, aki az SZTE történetének első téli olimpiai érmét szerezte meg, az egyetem sajtóosztálya készített interjút.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

KÓNYA ZSÓFIÁNAK EZ VOLT A HARMADIK OLIMPIÁJA

Az interjúban az olimpikon sportoló elmondta, az elmúlt időszakban rengeteg időt és energiát belefektetett a sportba, amit úgy érez, most végre megtérült. A fiatal korcsolyázónak ez ugyan már a harmadik olimpiai szereplése volt, mégis különbözik a többitől. Ahogy a lány elmondta, Pekingbe már felnőtt fejjel érkezett, rengeteg tapasztalattal a háta mögött, így fel volt készülve arra a nagy nyomásra is, amit az olimpiai szereplés jelent egy sportoló számára.

A KORCSOLYÁZÓ MESÉLT AZ OLIMPIAI FALU MINDENNAPJAIRÓL IS

Zsófia mesélt az olimpiai faluban töltött mindennapokról is. Elmondta, mindennap PCR tesztre kellett menniük, körülöttük mindenki fehér védőruhát viselt egész nap, mindenhol fertőtlenítőállomások sorakoztak, sőt az éttermi részen egyesével leválasztott ülőhelyek fogadták a sportolókat. Összességében azonban, ahogy a szegedi lány beszámolt róla, egy egész nagy területen szabadon mozoghattak, így egyáltalán nem volt bezártság érzése az olimpiai faluban töltött idő alatt.

FONTOS, HOGY MÁR AKTÍV SPORTOLÓKÉNT FELKÉSZÜLJÖN AZ EMBER AZ AZT KÖVETŐ CIVIL ÉLETRE

Az interjúban Zsófia a tanulmányairól is mesélt. Számára az elmúlt két évben az olimpiai felkészülés jelentett mindent, ez töltötte ki az idejét, így az egyetem kissé háttérbe szorult, de, mint hozzátette, az SZTE mindig minden segítséget megadott számára, hogy az élsport mellett a tanulmányaival is előre tudjon lépni. A korcsolyázó arról is beszélt, hogy tisztában van vele, hogy az élsport csak egy bizonyos életkorig űzhető, s a legjobb, ha már az aktív időszakában felkészül a civil életre, hogyha egyszer visszavonul ne kelljen teljesen a nulláról felépítenie az életét.

Forrás: u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb