Mindenmás

Közel száz illegális migráns bukott le pénteken este a Szeged környéki határainkon

Több hullámban érkeztek a nemzetközi migránstalálkozó résztvevői, akiknek nem sikerült jól a péntek estéje: nem sikerült észrevétlenül maradniuk Szeged környéki határrendészeink szemei előtt. Ezúttal Ásotthalom és Szeged-Gyálarét bizonyult a legnépszerűbb célpontnak.

Pénteken este jogellenesen próbált meg bejutni az országba két csoportban 42 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket – olvasható a police.hu oldalán.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a polgárőrökkel és az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. március 4-én 20 óra 10 perckor 15, késő este, 21 óra 30 perckor pedig két csoportban 42 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom és Szeged-Gyálarét külterületén.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, szír, tunéziai és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

AZ ÉJSZAKA TOVÁBBI RÉSZE SEM TELT ESEMÉNYTELENÜL

A rendőrök 41 illegális migránst tartóztattak fel az éjszaka Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a polgárőrökkel és az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. március 4-én 22 óra és március 5-én 6 óra között nagyobb csoportokban 41 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálarét és Ásotthalom külterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb