Mindenmás

Különösen népszerű volt ez a péntek éjjel a Szeged környékén átruccanó migránsok számára

Nem tudjuk, vajon miért épp ezt az éjszakát választotta a szokatlanul sok embercsempész és illegális határátugró, tőlük kellene megkérdezni, de ezt inkább kihagynánk. Afgánoktól kezdve indiaiakon és törökökön át német embercsempészekig volt itt minden, azaz mindenki, akár nemzetközi találkozót is tarthattak volna. De csak volna, hiszen határrendészeink még idejében véget vetettek a “bulinak”.

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy német embercsempészt, továbbá négy csoportban feltartóztattak 140 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és az osztrák rendőrökkel közreműködve 2022. március 25-én 22 óra 15 perckor és 22 óra 30 perckor 53 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, indiai, szomáliai, iráni, pakisztáni, török és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel és a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával közreműködve 2022. március 26-án 1 óra 30 perckor és 3 óra 30 perckor újabb két csoportban 87 határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai tunéziai, pakisztáni, palesztin, szír, afgán, szír, török és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

RUZSA SEM MARADT AKCIÓ NÉLKÜL

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Szegedi Rendőrkaptányság járőrei 2022. március 26-án 3 órakor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy osztrák honosságú Peugeot 5008 típusú személyautót. Az egyenruhások az ellenőrzés során gépkocsi csomagterében két határsértőt találtak, akik török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

AZ ÉJJEL SOHA NEM ÉRHET VÉGET, AVAGY SZOMBAT HAJNALBAN IS FOLYTATÓDOTT A “BULI”

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba újabb 40 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel és a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával közreműködve 2022. március 26-án 5 óra 20 perckor egy csoportban újabb 40 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, török, palesztin, afgán, marokkói, tunéziai, szomáliai és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: you could check here
'Fel a tetejéhez' gomb