Mindenmás

Machete Makón járt: késsel kergette el a saját testvérét egy börtönből szabadult férfi

Késsel kergette el lánytestvérét annak gyerekeivel együtt egy börtönből szabadult, nővére által befogadott férfi Makón. Bár az eset tavaly júniusban történt, mint az ügyészség ma reggeli közleményéből megtudtuk, a Makói Járási Ügyészség csak most indítványozta a férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfit 2021. júliusában fogadta be lánytestvére, miután a börtönből szabadult. A testvérek viszonya gyorsan megromlott, a sorozatos viták során a férfi azzal fenyegetőzött, hogy megöli a testvérét, levágja a fejét, rágyújtja a házát. Tavaly augusztusban azért, hogy a fenyegetéseinek nyomatékot adjon, a férfi egy kést is elővett, melyet követően a sértett gyermekeivel együtt a házból elköltözött és oda csak decemberben mert visszatérni.

A sértett és a férfi közötti viták rövid idő elteltével azonban kiújultak, és március végén egy szóváltás során a férfi ismételten megöléssel fenyegette a testvérét, majd fojtogatta. Ennek során a nő rosszul lett, hozzá mentőt kellett hívni.

A személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészség indítványa szerint fent áll továbbá a bűnismétlés veszélye is, mivel a visszaesőnek minősülő férfi cselekményét röviddel az emberölés bűntette miatt kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltése után követte el.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója ma fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb