Közélet

Sorra gratulálnak a világ politikusai Orbán Viktornak

Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP győzelméhez gratulált több európai politikus, de India miniszterelnöke is üzent már közösségi oldalán a magyar kormányfőnek – értesültünk a hirado.hu összeállításából.

Elsőként Metteo Salvini, az olasz Liga nevű kormánypárt elnöke gratulált Orbán Viktornak közösségi oldalán.

Bravo Viktor!
Da solo contro tutti, attaccato dai sinistri fanatici del pensiero unico, minacciato da chi vorrebbe cancellare le radici giudaico-cristiane dell’Europa, denigrato da chi vorrebbe sradicare i valori legati a famiglia, sicurezza, merito, sviluppo, solidarietà… (1/2) pic.twitter.com/YZHxgOcIiP

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) April 3, 2022

Marine Le Pen francia jobboldali politikus közösségi oldalára feltöltött Orbán Viktorral készült közös képpel gratulált a magyar kormányfőnek. Twitter-bejegyzésében azt írta: „Ha a nép szavaz, a nép nyer”.

🇫🇷🇭🇺 Félicitations à Viktor Orbán pour sa victoire écrasante aux élections législatives en Hongrie.

Quand le peuple vote, le peuple gagne ! pic.twitter.com/UYFfsAvhFL

— Marine Le Pen (@MLP_officiel) April 3, 2022

Sergio Rodríguez jobboldali spanyol politikus Twitter-oldalán szintén egy közös fotóval gratulált Orbán Viktornak a győzelemhez.

Viva Hungría pic.twitter.com/aS6K2B6wUp

— Sergio Rodríguez 🇪🇸 (@sergiorgari) April 3, 2022

A belga jobboldali Flamand Érdek elnöke, Tom van Grieken ugyancsak a Twitteren azt kérte a magyar miniszterelnöktől, hogy a továbbiakban is védelmezze a keresztény Európát.

Hollandiából is érkezett gratuláció a magyar miniszterelnöknek: Geert Wilder Twitter oldalán úgy fogalmazott, hogy a magyarok kétharmada szavazott Orbán Viktorra. A szabadságért, a nemzeti szuverenitásért és a saját kultúráért, valamint az uniós terror, az iszlám bevándorlás és az LMBTQ-őrület ellen.

D66 is de partij van de antidemocraten. Ze haten het volk.
Twee derde van de Hongaren stemden voor Viktor #Orbán. Voor vrijheid, nationale soevereiniteit en eigen cultuur, en tegen EU-terreur, islamitische immigratie en lhbti-gekkigheid.

Nu Nederland nog! 👍#Antidemocraten66 https://t.co/ROY9aFu2E9

— Geert Wilders (@geertwilderspvv) April 4, 2022

Janez Jansa szlovén miniszterelnök közösségi oldalán gratulált Orbán Viktornak a negyedik egymást követő győzelemhez. A szlovén miniszterelnök kiemelte: „jó ha a szomszéd a barátunk”.

Congratulations @FideszEP #ViktorOrban for the 4th consecutive victory. It’s good to have friends as neighbors. 👍 https://t.co/z9GEKsXK8h

— Janez Janša (@JJansaSDS) April 3, 2022

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján beszélt elismerően a magyarországi választási eredményről, amikor újságírók Orbán Viktor Ukrajna-politikájáról kérdezték. Mint mondta, sorozatban ez a miniszterelnök negyedik választási győzelme, a mostani történt a legnagyobb alkotmányozó többséggel, ez pedig egy olyan eredmény, amit el kell ismerni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: instalatii climatizare
'Fel a tetejéhez' gomb