Közélet

Most ért véget a Választás: 99.99% – os a feldolgozottság, rekordot döntött a Fidesz-KDNP, íme a tényleges végeredmény! (frissítve)

134 mandátuma lett a kormánypártoknak, és 57 az ellenzéknek 99,95 százalékos feldolgozottságnál, a Mi Hazánknak pedig 7 képviselője jutott be a parlamentbe – adta hírül ma délután a Nemzeti Választási Iroda (NVI). A Fidesz-KDNP több, mint 3 millió voksot kapott, ennyit a rendszerváltás óta még egyetlen politikai erő sem gyűjtött be választáson. A Csongrád-Csanád megyei adatok feldolgozottsága már 100%, változás nem történt, Szegeden és környékén nyert:

  • Szabó Sándor (1-es vk),
  • Mihálffy Béla (2-es vk),
  • Farkas Sándor (3-as vk),
  • és Lázár János (4-es vk).

A parlament összetételében egy változás történt a hétvégén, a listára leadott szavazatok újraszámolásánál az látszik, hogy parlamenti helyet kap a Momentum képviselője, Bedő Dávid, aki 38. az ellenzéki közös listán, és vélhetően elvesztette mandátumát Pesti Imre, a Fidesz–KDNP jelöltje, aki 54. a kormánypárti listán – írta az Index szombat délután. Ez, tekintve a majdnem 100% feldolgozottságot, már nem nagyon változhat.

A (majdnem) végeredmény, 2022. április 9. 17:56:31-kor, 99.95%-os feldolgozottságnál:

A Fidesz-KDNP több, mint 3 millió voksot kapott, ennyit a rendszerváltás óta még egyetlen politikai erő sem gyűjtött be választáson.

FRISSÍTVE: EGY MANDÁTUM A FIDESZHET KERÜLT A MI HAZÁNKTÓL

Este 8 előtt pár perccel már 99.99%-os a feldolgozottság, az eredmény még a fináléban is változott, a Fidesz-KDNP egy újabb mandátumot szerzett, a DK-MSZP-Momentum-Jobbik-Párbeszéd-LMP alkotta ellenzéki összefogás maradt, ahol volt, a Mi Hazánk pedig veszített egyet.

Jelen pillanatban tehát:

  • 135 képviselője van a Fidesz-KDNP-nek,
  • 57 az ellenzékneki összefogásnak,
  • 6 a Mi Hazánknak,
  • plusz egy szék jutott egy nemzetiségi képviselőnek.

ITT A VÉGE, MEGVAN A 100%

Kész, vége, ennyi, szombat este 9 óra előtt végleg befejezték a múlt vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson leadott szavazatok megszámolását, minden egyéni választókerületben megszületett a nem jogerős végeredmény. Túl nagy meglepetés nem lesz a következő mondatunkban: a Fidesz-KDNP kétharmados többséggel rendelkezik majd az új Országgyűlésben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb