Szegedi Arcok

“Csak kedves hanggal, mosolygó tekintettel találkoztam” – olvasói történet a Szegedi Sebészeti Klinika Érsebészeti Osztályáról

“Sok negatív vélemény, fájdalmas tapasztalat kap nyilvánosságot manapság az egészségügyi ellátással kapcsolatban. Ezért, a saját tapasztalataimat szeretném megosztani másokkal, hogy kifejezzem tiszteletemet és hálámat a mindennapokban emberfeletti munkát végző, a hivatásukat magas fokon művelő orvosoknak és ápolóknak” – kezdte szerkesztőségünknek címzett levelét Olvasónk, Rózsa.

“CSAK KEDVES HANGGAL ÉS MOSOLYGÓS TEKINTETTEL TALÁLKOZTAM”

Olvasónk azért is szerette volna megosztani velünk tapasztalatait, mert úgy érzi, a sok negatívum mellett fontos, hogy a pozitív történetek is nyilvánosságot kapjanak, amikor a hazai egészségügyről beszélünk. Rózsa fél év alatt, november és április között, három alkalommal került kritikus állapotban, súlyos érszűkületi problémával a Szegedi Sebészeti Klinika Érsebészeti Osztályára. Mint írta tapasztalatai alapján, ott a Dr. Palásthy Zsolt adjunktus úr által vezetett osztály kiválóan felkészült orvosai, a mindig mindenre odafigyelő nővérei és ápolói nagy gondossággal oldják meg a feladataikat, próbálják elviselhetővé tenni a betegek fájdalmát, szenvedését, ezzel is gyorsítani számukra a gyógyulás folyamatát. “Csak kedves hanggal, mosolygó tekintettel találkozik a páciens bármelyik napszakban, ami lelkileg nagyon sokat segít a jó közérzet biztosításához” – mesélte el Rózsa.

“MAGAS FOKÚ SZAKTUDÁSSAL ÉS MÉLY EMPÁTIÁVAL VÉGZI MINDENKI A DOLGÁT”

Olvasónk, mint írta, szeretné a Radiológiai Klinika orvosainak és szakszemélyzetének is háláját kifejezni, akik modern technikai feltételek mellett, magas fokú szaktudással és mély empátiával végzik áldozatos munkájukat. “Megfigyelhettem, hogy a beavatkozást végző orvos milyen koncentrációval igyekezett megtalálni a legjobb megoldást a probléma kezelésére. Szólnom kell a beteghordókról is, akiknek a kedves együttérzése sokat segít a műtét előtt álló riadt beteg lelkivilágának megnyugtatásában” – mondta el Rózsa, aki ezúton szeretné az Érsebészeti Osztály minden dolgozójának kifejezni háláját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb