Mindenmás

Pingvineket is gondozhat, aki postamesternek jelentkezik az Antarktiszra!

Egy brit jótékonysági szervezet munkatársakat keres, akik szívesen eltöltenének öt hónapot az Antarktiszon, hogy ott elvezessék a világ legtávolabbi postahivatalát. A csapat feladata a Port Lockroy-i bázis karbantartása, nevezetesen a történelmi épületek és műtárgyak megőrzése, a posta és ajándékbolt vezetése és a pingvinek számlálása lenne – írja a BBC.

Az Antarktisz Örökségi Központ általában több száz jelentkező közül választja ki a leginkább rátermetteket erre a posztra, amit most először lehet betölteni a járvány kitörése óta. A pandémiás korlátozások miatt két éve nem volt itt senki, pedig nyaranta általában 18 ezer ember látogat el ide.

A pályázóktól elvárják a jó fizikai felkészültséget, a környezettudatosságot és hogy tudják, hogyan tudnak élni úgy, hogy azzal a környezetre a legkisebb hatással legyenek.

A sikeres pályázok a Déli-sarkkör nyarán, vagyis novembertől márciusig lesznek a Gouldier-szigeten, a szamárpingvin-kolónia társaságában. A Port Lockroy az első állandó brit bázis, amelyet az Antarktiszi-félszigeten létesítettek, és alapvetően 1944 és 1962 között használtak. 2006 óta postaként és múzeumként működtetik.

Ez a világ legcsodálatosabb helye. Nagyon izgalmas volt, meg kellett számolnunk az összes pingvint, mikor kikeltek. Sokat kellett takarítani, sok a pingvin kaki, amit mi guanónak nevezünk, soha nincs idő unatkozni. Ez egy nagyon érdekes hely

– mondta a lapnak Lauren Elliott, aki az utolsók között, még 2019-ben töltötte be az egyik postamesteri állást. A járvány miatt furcsa is volt a visszatérésük.

Azt gondoltuk, hogy történetekkel tele térünk vissza erről a picike szigetről, de visszajöttünk és nem láttunk senkit, akinek elmesélhettük volna.

Ő nem pályázik újra az állásra, de csak ajánlani tudja másoknak. Akikkel kint volt, azokkal is örök barátságot kötött.

Jelentkezni április 25-éig lehet, a sikeres pályázóknak októberben egy egyhetes tréninget tartanak a szervezet központjában, Cambridge-ben, hogy aztán egy hónappal később elutazzanak a Déli-sarkra és ott is maradjanak 2023 márciusáig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb