Közélet

Új polgármestere és képviselő-testülete lesz Újszentivánnak: július 3-ra tűzték ki az időközi választásokat

Újszentiván Községben a helyi önkormányzati képviselők, és a polgármester időközi választását 2022. július 3-ára tűzte ki Újszentiván Község Helyi Választási Bizottsága – olvasható a település honlapján közzétett határozatban.

A helyi képviselő-testület még február 9-én oszlatta fel magát, miután a város polgármesterét, Putnik Lázárt a NAV letartóztatta:

A FELOSZLATÁS ÁPRILIS 10-ÉN LÉPETT HATÁLYBA

A község honlapjára felkerült határozat szerint ez a döntés április 10-én lépett hatályba. Mivel a Parlament megszavazta, hogy a veszélyhelyzet május 31-én megszűnik, ezért Újszentiván Község Helyi Választási Bizottsága a helyi önkormányzati képviselők, és a polgármester időközi választását 2022. július 3-ára tűzte ki.

KISKUNDOROZSMA IS VÁLASZT

Április harmadikán tartották a 2022-es országgyűlési választásokat Magyarországon. Csongrád-Csanád megye vonatkozásában a 2-es választókerületet Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte, így le kellett mondania önkormányzati képviselői mandátumáról. Az időközi választásokat Kiskundorozsmán ezért június 26-ára, vasárnapra hirdették meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb