Közélet

„Elhervadt a szegfű” – Ujhelyi István még az MSZP nevét is megváltoztatná

A szegedi politikus szerint le kell át kell gondolni a 33 éves brandhez való ragaszkodást és a nagypárti működési reflexek elengedését. “A negyedik kétharmados Fidesz-győzelem egyértelművé tette mindannyiunk számára, hogy nem jobban és erősebben kell küzdenünk az igazunkért, hanem egészen másképp” – írta Facebook oldalán az MSZP-s EP képviselő szegedi, majd hozzátette, a „cölöpöket” meghagyva, de az alapokig vissza kell bontani az építményt.

Újhelyi arról számolt be, hogy a szombati választmányi ülésén konkrét javaslatot tárt a párttársai elé, hogy miként kellene elkezdeni a szocialista párt újra-brandelését és átalakítását. A gyökeres reformok szerinte elengedhetetlenek.

„Őszintének kell lennünk: immár nem apró javításokra, hanem teljes átalakításra van szükség. El kell fogadnunk, hogy az MSZP brandje avíttá vált, megkopott, az elmúlt évtizedek alatt elhasználódott” – sorolja a körülményeket a politikus, aki szerint a legfontosabb az lenne, hogy felvállaljanak bizonyos tabukat, elsősorban a 33 éves brandhez való ragaszkodást és a nagypárti működési reflexek elengedését.

Ujhelyi azt javasolta a választmányi ülésen, hogy az MSZP olyan szociáldemokrata közösséggé alakuljon át, ami már új nevében is hordozza az értékválasztást és mindazt, amit a választóin keresztül Magyarországnak biztosítani akar. Ennek tükrében adna új nevet a pártnak a politikus, mégpedig azt, hogy

Esély.

“Háromszáznegyvennyolcadik alkalommal kongatom a harangokat és teszem most saját közösségem, saját pártom érdekében. Mert esélyt kell adni az újjászületésnek” – fogalmazott a politikus.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb