Szegedi Arcok

Édesanyjával közös fotóval ünnepelt Novák Katalin, az ország első szegedi származású államfője

“Anyák napján Isten éltesse az életet adókat és életre tanítókat. Édesanyák, nagymamák, dédnagymamák, köszönjük!” – írta közösségi média oldalán a szegedi születésű, városunkban nevelkedett, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban érettségizett leendő köztársasági elnök, aki egy olyan fotót töltött fel, amelyen jelenleg is Szegeden élő édesanyjával mosolyognak közösen. Novák Katalin mellett – természetesen – a komplett magyarországi politikai elit a témában posztolt,

Egy korábbi interjúban arról beszélt Novák Katalin, hogy igazán hálás édesanyjának, mert mindig jó példát mutatott neki, valamint sok olyan értéket kapott tőle, amelyeket felnőttként tud igazán megbecsülni. Ilyen például a munka szeretete, tisztelete vagy az, hogy a család összetartásánál nincs fontosabb. “De ilyen érték a sport is. Anyu 30 éve minden reggel fut, 65 évesen megdöntötte a saját rekordját a félmaratonon” – nyilatkozta.

A szegedi politikusnő a Blikknek azt is elmesélte, hogy anno az édesanyja beszélte le róla, hogy az orvosi pályát válassza, ami – mint mondta – élete egyik legjobb döntése volt. Magyarország következő köztársasági elnöke egyébként végül a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, valamint a Párizs-Nanterre-i Egyetem közösségi és francia jogi képzésén szerezte meg diplomáit.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb