Közélet

Szegeden is vált a Tesco: jönnek a fixáras termékek

Az élelmiszer-drágulás miatt akár nagyon gyorsan emelkedhet a különböző termékek ára, a német Aldinál és Lidlnél előfordult, hogy a boltláncok nem tudták tartani az akciós újságban előre meghirdetett árat, ezért bevezették a napi árszabást. A magyar Tesco is lépett, az online megrendeléseknél változik az eddigi menetrend: csütörtöktől búcsúzik az irányáras rendszer, garantált árakkal fognak szállítani – írja a Napi.hu.

A hazai Tesco áruházak az irányáras módszerről csütörtöktől a fixáras rendszerre térnek át csütörtöktől, az online vásárlásoknál. Ez azt jelenti, hogy a megrendelés leadása és a kiszállítás napja között a rendeléshez tartozó termékek árai főszabály szerint változatlanok maradnak.

“Ha a termékek ára megváltozik – például véget ér egy akciós ajánlat – a megrendelés és a vásárlás kiszállítása közötti időszakban, ez az árváltozás nem fogja többet érinteni a rendelés végösszegét. Így azt az árat kell fizetni, amelyet az eredeti vagy a módosított rendelés visszaigazolásakor a visszaigazoló emailben lát a vásárló” – közölte a boltlánc. 

Abban az esetben, ha vevő a megrendelést annak véglegesítését és elküldését követően bármilyen módon frissíti, a kosárban lévő termékek árai a módosítás napján érvényes, aktuális árakhoz fognak igazodni. A boltlánc arra is felhívja a figyelmet, hogy a fixáras rendszer bevezetése után is lehet eltérés a két ár között. Például akkor, ha a csomag egy része súlyra mért árut – mondjuk gyümölcsöt vagy zöldséget – is tartalmaz. Ez esetben ugyan a rendelés leadása napján érvényes egységár érvényben marad, de bizonyos mérési pontatlanságból adódó eltérések okán a kiszállított termékért fizetendő ár a megrendeléskor feltüntetett ártól eltérhet.

Mint közleményükben írják, az is előfordulhat, hogy a megrendelt termék helyett helyettesítő változatot visz ki a futár, ha a szállítás napján nem elérhető az eladótérben az eredetileg rendelt portéka. Ilyenkor a helyettesítő termék ára módosítatja a végösszeget.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study in Africa
  2. Visszajelzés: DevOps Consultancy
'Fel a tetejéhez' gomb