Mindenmás

14 éves kislányt kényszerített prostitúcióra egy férfi, Szegeden súlyosították a büntetését (18+)

Ma reggel 5 év börtönre súlyosították a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően annak a férfinak a büntetését, aki egy nehéz körülmények között élő, 14 éves sértettet prostitúcióra vett rá még évekkel ezelőtt. Mint az ügyészség szerda délelőtti közleményéből kiderül,

  • a férfi élettársi kapcsolatban élt a kiskorú lánnyal,
  • rávette, hogy prostituáltként “dolgozzon”,
  • majd, amikor a kiszolgáltatott lány vonakodott, bántalmazással vette rá a prostitúcióra.

14 ÉVES LÁNNYAL FOLYTATOTT ÉLETTÁRSI KAPCSOLATOT, MAJD PROSTITÚCIÓRA KÉNYSZERÍTETTE ÉS BÁNTALMAZTA

Az ítélet szerint a fiatal férfi 2012. júniusában élettársi kapcsolatot alakított ki a rendezetlen családi hátterű 14 éves sértettel, akit ezt követően a közös jobb élet ígéretével prostitúciós tevékenység folytatására vett rá – írja a Szegedi Ügyészség ma reggeli közleménye. A kiskorú lány ebbe eleinte beleegyezett, később azonban már vonakodott, mert azzal szembesült, hogy a férfi az általa keresett pénzt nem a tervezett közös életükre fordítja, hanem a családjával éli fel. A férfi emiatt bántalmazta is a sértettet, aki ennek hatására egészen 2015. augusztusáig folytatta a prostitúciós tevékenységet.

ELŐSZÖR 3 ÉS FÉL ÉVET KAPOTT, EZT SÚLYOSÍTOTTÁK MA SZEGEDEN

A Kecskeméti Törvényszék a férfit emberkereskedelem bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a szabadságvesztés súlyosítása érdekében, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. A vádlott felmentésért, a védő elsődlegesen felmentés érdekében, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Ítélőtábla egyetértett a büntetés súlyosítására irányuló ügyészi fellebbezéssel, és az elsőfokú ítéletet megváltoztatva a férfivel szemben kiszabott szabadságvesztés tartamát 5 évre súlyosította. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: anti donkere vlekken
'Fel a tetejéhez' gomb