Közélet

Indulhat a munka: Novák Katalin átvette a Sándor-palota kulcsát Áder Jánostól

Átvette köztársasági elnöki hivatalát Novák Katalin – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában. A tudósítás szerint reggel Áder János leköszönő államfő a Sándor-palota bejáratánál fogadta az új szegedi köztársasági elnököt.

Mint írják, Áder János és Novák Katalin együtt vonult be az államfői rezidenciába, majd együtt mentek be az elnöki irodába és léptek ki a Sándor-palota teraszára.

“Őrségváltás. Ma reggel átvettem a Sándor-palota kulcsát Áder Jánostól. Minden magyar számíthat rám és én is számítok minden magyarra. Köszönjük a munkáját, Elnök úr!” – írta mindezek mellett a frissen hivatalba lépett szegedi államfő a közösségi oldalán.

NOVÁK KATALIN A HATODIK KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA

Novák Katalint március 10-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés, ünnepélyes beiktatása szombaton lesz, a rendezvény ökumenikus istentisztelettel kezdődik. Novák Katalin a hatodik köztársasági elnök a rendszerváltás óta. Az alaptörvény szerint a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét, őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, ő a Magyar Honvédség főparancsnoka. Az államfőt az Országgyűlés öt évre választja, és legfeljebb egy alkalommal lehet újraválasztani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb