Közélet

Medián: tovább nőtt a Fidesz népszerűsége, a Mi Hazánk lett a legerősebb ellenzéki párt Magyarországon

Egy, a közeljövőben megtartandó elképzelt választáson a választani tudók 57 százaléka voksolna a Fidesz–KDNP-re, a Mi Hazánk Mozgalom ebben a kategóriában 9 százalékon áll – írja az Index a Mediánra hivatkozva. Mint kiderült, a felmérés szerint ezzel, ha csak szűk, hibahatáron belüli különbséggel is, de a legerősebb ellenzéki pártnak tekinthető a Mi Hazánk Mozgalom Magyarországon.

A Medián felmérése pontosan azt mutatja, hogy a választások óta a Mi Hazánk Mozgalom és a Fidesz–KDNP erősödött a legtöbbet. Érdekes, hogy a választani tudók körében a DK 8, a Momentum 7, a Kutyapárt 6, a Jobbik 4, az MSZP 2, az LMP 2, a Párbeszéd 1 százalékon áll. A hvg360-on megjelent kutatásban arról is írnak, hogy a Mi Hazánk vezetője a teljes szavazókorú népességben az ellenzéki politikusok népszerűségi ranglistáján a harmadik, de az ellenzéki szavazók körében a kilenc közül az utolsó. A vezető a kormánypárti táborban 53 százalékos támogatottságot élvez, az ellenzékiben 14 százalékosat.

A LEGNÉPSZERŰBB ELLENZÉKI POLITIKUS UNGÁR PÉTER

A Medián kutatása szerint a teljes népességben a legnépszerűbb ellenzéki politikusok listájának élén Ungár Pétert, Donáth Annát, Toroczkai Lászlót és Kunhalmi Ágnest láthatjuk, de a legalacsonyabb ismertségi mutató is Ungár Péteré és Donáth Annáé. A Momentum elnöke egyébként a közelmúltban jelentette be, hogy gyermeket vár, ezért nem indul újra a pártvezetői tisztségért.

Ha már a Mi Hazánknál tartunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb