Mindenmás

Holtodiglan? Megmenthette volna felesége életét ha mentőt hív, inkább lefeküdt aludni a Szeged környéki férfi

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség kedd reggel vádat emelt azzal a Szeged mellett élő férfival szemben, aki észlelte felesége rosszullétét, ennek ellenére inkább lefeküdt és nem hívott mentőt. Másnap reggel, mire felébredt, a nő már nem élt, a férj pedig – mintha mi sem történt volna – elment sörözni. A mentőket azt követően értesítették, hogy az illető a kocsmában elmesélte a történteket.

A vádirat szerint az egyik megyebeli kisvárosban élő nyugdíjas házaspár kapcsolata évek óta megromlott kettejük rendszeres alkoholfogyasztása és állandó vitáik miatt.

REGGELRE MEGHALT A FELESÉGE, ELMENT SÖRÖZNI

A sértetthez rosszullétei miatt évente többször kellett mentőt hívni, esetenként a vádlott tárcsázta a segélyhívót. A feleséget korábban rövid ellátást követően mindig otthonába bocsájtották.

A sértett 2021. április 8-án ismét rosszul lett, a földre esett amelyet a vádlott is látott, ennek ellenére segítséget nem nyújtott, a mentőket sem hívta, hanem lefeküdt aludni.

Mire a férfi reggel felébredt a felesége már meghalt. A vádlott ezt követően egy sörözőbe ment, ahol elmesélte a történteket, majd a dolgozók a háziorvost értesítették.

MEGMENTHETTE VOLNA, HA INKÁBB MENTŐT HÍV

A sértett halála órák alatt állt be, idejében érkező orvosi segítséggel élete megmenthető lett volna – írja közleményében az ügyészség. A vádirat szerint a férj bár felismerte a sértett állapotát, azonban azért nem hívott segítséget, mert könnyelműen bízott abban, hogy a korábbi esetekhez hasonlóan a rosszullét nem vezet a felesége halálához.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb