Mindenmás

„Máma az összes rendőrkapitányságot fel fogom robbantani” – segélyhívón fenyegetőzött egy férfi Szentesen, nem volt jó ötlet

A férfi felháborodott azon, hogy korábban igazoltatták, ezért a központi segélyhívón fenyegetőzött. Nem volt jó ötlet, mint a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményéből megtudtuk, a bíróság közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá.

A Szentesi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a helybeli férfit, aki egy rendőri intézkedésen felháborodva fenyegetőzött robbantással.

IGAZOLTATNI “MERTÉK”, KIAKADT ÉS ROBBANTÁSSAL FENYEGETŐZÖTT

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség keddi közleménye szerint a férfit még április 16-án este igazoltatták a rendőrök egy szentesi élelmiszerbolt előtt. Ő ezen annyira felháborodott, hogy röviddel ezután a saját telefonjáról felhívta a központi segélyhívó számot és közölte, hogy „máma az összes rendőrkapitányságot fel fogom robbantani”.

MÁR AZNAP ESTE RENDŐRKÉZRE KERÜLT

Ezt az ügyeletes kérdésére még meg is ismételte. Persze a férfi bejelentése valótlan volt, semmilyen robbanóanyaggal nem rendelkezett, a rendőrök azonban még aznap este előállították.

A járási ügyészség a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította. A Szentesi Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően állapította meg és vele szemben 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabott ki. Ennek végrehajtását azonban három évi próbaidőre felfüggesztette, elrendelve egyben a terhelt pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb