Mindenmás

Még csak most jön a fekete leves? Ma a legmagasabb fokú, piros riasztást is kiadhatják zivatarveszély miatt

Akár a legmagasabb fokú, piros zivatarriasztás is érvénybe léphet, ugyanis erős viharokkal érkezik a hidegfront – írja az Időkép. Mint kiemelték, holnapra már megnyugszik a légkör, ma azonban egy nyugat felől érkező hidegfrontnak köszönhetően még viharos időjárásban lesz részünk, főként a délutáni órák második felétől.

A portál szerint nagyjából 4-5 óra környékén léphetnek be az első zivatarok a nyugati, délnyugati határon, majd kelet felé haladva egyre több helyen kell viharokra készülni. A zivatarok az ország déli felén/kétharmadán nagy eséllyel rendszerbe szerveződhetnek.

MA A PIROS RIASZTÁST IS KIADHATJÁK

Heves zivatarok is nagy számban fordulhatnak elő, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat 12 megyére már narancs figyelmeztetést adott ki. Hét északabbi megyében elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Heves zivatarokhoz, szupercellákhoz nagyobb méretű jég, felhőszakadás, akár 90-100 km/órát elérő vagy meghaladó erejű széllökések társulhatnak. 

Az OMSZ tájékoztatása szerint az események függvényében akár a legmagasabb fokú, azaz piros zivatarriasztás is érvénybe léphet. Ami Szegedet illeti, az Időkép előrejelzése egyelőre azt mutatja, hogy városunkat este 9 környékén érheti el a fent említett hidegfront:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb