Mindenmás

Elment a szintipop-félisten Andy Fletcher, a Depeche Mode billentyűse

Hatvan éves korában meghalt Andy Fletcher, a Depeche Mode alapító tagja és billentyűse, jelentette be az együttes hivatalos Facebook oldalán csütörtök este.

“Hatalmas megdöbbenéssel és szomorúsággal tölt el bennünket kedves barátunk, családtagunk és bandatagunk Andy “Fletch” Fletcher korai halála. Igazi aranyszíve volt, és mindig ott állt, amikor támogatásra, egy kedves beszélgetésre, egy jó nevetésre, vagy egy italra volt szükség” – írta az együttes Facebook oldalán.

Az 1970-es évek végén Fletcher akkori iskolatársával, Vince Clarke-kal megalapította a rövid életű No Romance in China nevű zenekart, amiben Fletcher basszusgitáros volt. 1980-ban találkozott Martin Gore-ral a basildoni Van Gogh Pub-ban, és hárman megalapították a Composition of Sound zenekart. Ekkorra Clarke volt az együttes zeneszerzője, aztán ugyanabban az évben bevették énekesnek Dave Gahan-t, akinek javaslatára végül Depeche Mode-ra nevezték át zenekarukat. Fletcher eleinte basszusgitáron, majd szintetizátoron játszott az együttesben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb