Közélet

Ennyi volt? Eltűnt a szegedi boltok polcairól a Balfi és a Visegrádi ásványvíz

Egyre többen tapasztalják, hogy eltűnt a boltok polcairól két magyar ásványvíz, a Balfi és a Visegrádi – írta ma reggel a Telex. A cikket követően, ha már úgyis shoppingolhatnékunk volt, szétnéztünk két-három szegedi boltban (egy kisboltban, egy ALDI-ban és a móravárosi Tesco-ban) és nálunk is ugyanezt dobta a gép. A gyártó sem a sajtó, sem az ásványvízszövetség megkereséseire sem reagál, az iparági pletykák alapján viszont nem túl rózsás a helyzetük.

Elképzelhető, hogy egy-egy eldugott kisbolt hátsó polcának takarásban lévő részén még esetleg lehet találni egyet-egyet a megmaradt raktárkészletekből, de olvasói jelzések alapján a nagyobb láncok kínálatában nem találják a vásárlók, és az online áruházakban sem találtunk rendelhető példányt Balfi és Visegrádi vizekből.

MÁR JANUÁRBAN OLYAN VOLT AZ ÜZEM, MINTHA A WALKING DEAD VALAMELYIK EPIZÓDJA LENNE

A Balfi eltűnéséról januárban már írt a Nyugat.hu, a lap a Sopron melletti Balfon is járt, és azt látták, hogy a palackozóüzemben áll a termelés, nem is volt élet az üzem területén, a szokásos kamionsornak nyoma sem volt.

A Balfi és Visegrádi a legutóbbi információk szerint a Pet-Pack Kft-hez tartozott. Az Mfor pár hónappal ezelőtt írt arról, hogy a céghez köthető három ásványvíz-palackozóból egyet megvett a Mol-hoz tartozó Fonte Viva Kft., mégpedig azt, ami Csányon található és Pannon-Aqua néven fut. Céges dokumentumokból akkor arra lehetett következtetni, hogy a Balfi és a Visegrádi ásványvíz telephelye a Pet-Packnál marad, a két vizet továbbra is ők gyártják.

NEM VOLT TÚL PARÁDÉS ÁLLAPOTBAN A CÉG

A Pet-Pack a céges beszámolók szerint nem volt túl jó bőrben. A járvány előtti években több mint 4 milliárdos árbevételük volt, ami a pandémia idején jelentősen csökkent, de nyereség még a jó években se nagyon volt. A 2016 és 2020 közötti időszakot évi 200-400 millió forint közötti veszteségekkel zárták.

Az Opten céginformációs rendszer adatai alapján 2021-ben pedig 7,8 milliárdos veszteségük volt. A magyar mellett egy svájci és egy ciprusi cég tulajdonában álló vállalat adósságállománya több milliárd forint, több végrehajtást is indítottak ellenük.

A Telex próbálta elérni a céget, de a vonal kisípol náluk, a mailekre pedig szimplán nem válaszolnak.

Az iparági pletykák szerint új tulajdonosok tűntek fel a látóhatáron a cégnél, és még esetleg az is tervben volt, hogy a víz- és üdítőpiacon kiemelkedően fontos nyári szezonra újra beindítják a termelést a Pet-Packnál, de ennek egyelőre nincs jele.

Forrás: Telex

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb