Közélet

Meghalt Falus Ferenc

Hetvenegy éves korában meghalt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos – tájékoztatta a Telexet fia, Falus Dániel. A közismert szakembert csütörtökre virradóra, álmában érte a halál. A volt tisztifőorvos múlt pénteken kapott szívinfarktust, a budapesti Szent János Kórházban kezelték. 

Falus Ferenc mentősként kezdte pályafutását, később tüdőgyógyászként dolgozott az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezető egyetemi adjunktusa lett.

Országosan ismert akkor lett, amikor 2007-ben átvette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetését, amelyet 2010-ig látott el. A 2014-es önkormányzati választásokon Tarlós István ellen az Együtt-PM színeiben indult, legendássá vált az “Én vagyok az egyetlen, aki Tarlós Istvánt akarja legyőzni” mondása. Később egy ice bucket challenge videóval került be a hírekbe, amellyel a beteg gyerekek mellett állt ki, de gyakran nyilatkozott a koronavírus-járvány kapcsán is, élesen bírálva a kormányzati döntéseket.

Az orvos 71 évesen hunyt el, két gyermeket hagyott maga után.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb