Közélet

OMV-gate: mindenki nyugodjon le, lesz elég üzemanyag – megszólalt a minisztérium

“A sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított hazánk üzemanyagellátása. Magyarországon nincsen ellátási probléma, a hazai üzemanyag termelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit” – olvasható a Technológiai és Innovációs Minisztérium (TIM) szombati közleményében, melyet a tegnap megjelent sajtóhírekkel kapcsolatban adtak ki.

“A kormány kiemelt célja, hogy a lakosság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag. A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően a magyar emberek a legalacsonyabb árat fizetik az üzemanyagért egész Európában” – folytatódik a médiának körbeküldött közlemény, amelyben azt is leírják,

  • hogy a magyar benzinkutakon folyamatosan biztosított az ellátás, a hazai üzemanyag termelés és a készletek fedezik a lakossági igényeket.
  • Magyarország jelentős stratégiai tartalékokkal is rendelkezik, melyek vészhelyzet esetén felhasználhatóak.

Pénteken jelentek meg hírek arról, hogy az OMV átmenetileg bezárhatja magyar kútjait a schwechati finomító leállása miatt, a Mol ugyanis nem tudja pótolni az így kieső importmennyiséget.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb