Mindenmás

Szekercével verte fejbe az ex-kollégát, a Tisza árterében ásta el a holttestet – 13 évvel ezelőtti gyilkosság miatt emeltek vádat Szegeden

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a csongrádi férfival szemben, aki 2009. nyarán szekercével és piszkavassal ölte meg korábbi munkatársát, majd a holttestet a Tisza árterében ásta el. Tizenhárom év után most történt meg a vádemelés, a holttest azóta sem került elő.

SZEKERCÉVEL ÉS PISZKAVASSAL ÖLTE MEG VOLT KOLLÉGÁJÁT

A szerda reggel nyilvánosságra hozott vádirat szerint a vádlott évek óta ismerte a sértettet, korábban munkatársak voltak. A két férfi 2009. július 2. napján, egy nagyobb társaságban együtt italozott egy csongrádi szórakozóhelyen, ahol közöttük szóváltás, majd dulakodás alakult ki. A kocsmából való távozást követően a férfi egy ismerősél bográcsozott, amikor este meglátta a sétáló sértettet, akit behívott az udvarra. Ezután a vádlott egy szekercével fejen vágta a sértettet, majd egy piszkavassal mellkason szúrta.

A TISZA ÁRTERÉBEN ÁSTÁK EL A HOLTTESTET, AZÓTA SEM KERÜLT ELŐ

A férfi és egy ismerőse a holttestet a Tisza árterébe vitték, ahol elásták. A holttest azóta sem került elő.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja. A holttest eltüntetésében közreműködő társa bűnpártolásnak minősülő cselekménye a nyomozás megindításakor már elévült.

A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb