Mindenmás

Amitől igazán nagyot szól a reggel: robbanásveszélyes kávéfőzőt hív vissza az IKEA

Robbanásveszélyes kávéfőzőt hív vissza az IKEA, akik arra kérik a vásárlóikat, hogy ne használják egyes METALLISK eszpresszó kávéfőzőiket, sőt, a készülékek árát is visszafizetik. Az ok egészen meglepő: megnőtt a termék használat közbeni szétrobbanásának kockázata.

Ha kávéfőzőt vásároltál az IKEA-ban, ne kapj rögtön frászt, a figyelmeztetés csakis az alábbi készülékekre vonatkozik:

  • METALLISK eszpresszó kávéfőző,
  • rozsdamentes acél biztonsági szelepes, főzőlapon használható változat,
  • 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel ellátva,
  • a visszahívott termék cikkszáma: 703.602.25.

Az IKEA minden vásárlóját arra kéri, hogy aki korábban ilyet vásárolt, függessze fel a termék használatát és lépjen kapcsolatba velük, hogy visszakapja a termék teljes vételárát.

CSAKIS A RIZSDAMENTES ACÉL BIZTONSÁGI SZELEPES VÁLTOZATOK VESZÉLYESEK

Egy friss sajtóközlemény alapján az Ikea visszahívja a 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel rendelkező, rozsdamentes acél biztonsági szelepes METALLISK eszpresszó kávéfőzőt, a termék használat közbeni szétrobbanásának megnövekedett kockázata miatt. A kockázat a biztonsági szelep anyag- és konstrukcióváltását követően növekedett meg, ezért csak a rozsdamentes acél biztonsági szeleppel (ezüst/szürke színű) ellátott termékeket érinti a termékvisszahívás. A visszahívás más termékekre nem vonatkozik.

VIDD VISSZA, ODAADJÁK AZ ÁRÁT

A kockázatosnak ítélt eszpresszó kávéfőzőt a vásárlók bármelyik Ikea áruházba visszavihetik, ahol a termék teljes vételárát visszakapják. A dátumbélyegzőt a vásárlók a termék alján tudják ellenőrizni, a visszahívott termék cikkszáma: 703.602.25. A visszavételhez a vásárlás tényét nyugtával vagy számlával igazolni nem szükséges.

Az IKEA hivatalos közleményben kért elnézést a termékvisszahívásból adódó kellemetlenségekért.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb