Mindenmás

Szerda esti GTA: Mozgó Skodából ugráltak ki a török határsértők az M5-ösön

Akciófilmbe, vagy éppen videójátékba illő jelenetnek lehettek szemtanúi a Készenléti Rendőrség járőrei szerda este negyed 8-kor, amikor az M5-ös autópályán, Röszke mellett kiszúrtak egy Szeged fvelé tartó, furcsa manővert végrehajtó Skoda Fabia-t. Mielőtt megállították volna ellenőrzésre, az autó lassítani kezdett, majd az utasok menet közben kezdtek el “kiszállni” és szétfutni.

Nekünk is gyanús lett volna.

Mint a rendőrség közleménye írja, a Készenléti Rendőrség járőrei 2022. június 8-án 19 óra 15 perckor Röszke külterületén az M5-ös autópályán Budapest irányába ellenőriztek egy cseh honosságú Skoda Fabia típusú személygépkocsit. Az ellenőrzés előtt az egyenruhások észlelték, hogy a lassító autóból többen kiszálltak, majd onnan elfutottak. A terepkutatás eredményeként a rendőröknek sikerült két határsértőt feltartóztatni. akik török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az azerbajdzsáni embercsempészt a rendőrök a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

CSAK ÚGY MELLESLEG, KÖZEL 200 HATÁRSÉRTŐT FOGTAK AZ ÉJJEL

Bár lassan már annyira mindennapos, hogy hírértéke is alig van, azért leírjuk (ha már témánál vagyunk): a magyar rendőrök osztrák és cseh kollégáikkal, valamint katonákkal és az ásotthalmi mezőőrökkel együttműködve kilenc csoportban 198 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében csütörtökre virradó éjszaka – közölte a rendőrség.

A Szeged-Gyálarét, Mórahalom, Tiszasziget és Ásotthalom területén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el  írták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb