Mindenmás

Napi pakk: záporokkal és zivatarokkal robog be a hétvége Szegedre, évfordulós a legnagyobb magyar gyártású csatahajó elsüllyedése

Végre itt a péntek, hamarosan kitör a hétvége Szegeden és kipihenheted a hét fáradalmait. Ma is előfordulhatnak záporok ugyan térségünkben, de a hőmérséklet ettől szerencsére nem hűl le, csak kicsit felfrissít minket a nagy melegben. Ma van az évfordulója a legnagyobb magyar gyártású csatahajó elsüllyedésének és ezen a napon hunyt el Lechner Ödön, a szegedi Városháza építésze. Készítsd be a kávédat, és miközben kortyolgatod, a Szeged365 továbbra is elhozza neked a legfrissebb napindító híreket!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Margit, Gréta, Diána, Gitta és Bács nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 108 éve, 1914 – ben meghalt Lechner Ödön építész, az Iparművészeti Múzeum tervezője. Nagyszabású alkotások sorozatát építette, például a szegedi Városházát, és a Milkó-házat. Mellszobra a szegedi Dóm téri Pantheonban látható.
  • 1950 nyarán az állam feloszlatta a szerzetesrendek nagy részét. A szegedi piaristákat június 10-én a váci püspöki palotába vitték.
  • 104 éve, 1918 – ban elsüllyedt a legnagyobb magyar gyártású csatahajó, a Szent István.
Fotó: ujkor.hu

MOZGALMAS NAPUNK LESZ MA: ZÁPOROK ÉS ZIVATAROK JÖHETNEK SZEGEDRE

Péntek délelőtt még kitart a napos-gomolyfelhős időjárás Szegeden, majd délután főként az ország középső és keleti kétharmadán alakulhatnak ki záporok, zivatarok, vagyis előfordulhat, hogy a városunk felett is megdörren az ég. A hevesebb gócokban továbbra is előfordulhat felhőszakadás, néhol jégeső. Zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik az északias szelet, és napközben 29 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: this contact form
'Fel a tetejéhez' gomb