Szegedi Arcok

GTA in Szeged: Részegen vezetett a kocsmába, rendőrök üldözték, fának ütközött

Láttunk pár izgalmas dolgot az utóbbi napokban, de az ittas állapotban italboltba kocsikázó, ott tovább ivó, majd a rendőrök elől menekülve fának hajtó Szeged környéki fickó esete már meg is kapta a hét heavy drinkere díjat – pedig még csak hétfő van. Az eset szeptemberben történt, aktualitását az adja, hogy ma emeltek vádat az ügyben.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly szeptemberben ittasan vezetett, és a rendőrök elől menekülve egy fának ütközött – indul az ügyészség közleménye, amely egy egészen szürreális esetet vázol fel.

Íme a sztori, percről percre, tételesen:

  • A vádirat szerint a vádlott egy ismerősénél italozott 2021. szeptember 26. napján, egy Szeged környéki tanyán.
  • Este 9 óra körül az alkohol elfogyott, ezért a vádlott kihasználta azt, hogy a tulajdonos elaludt.
  • A férfi három utasával a közeli italboltba vezetett a vendéglátó engedélye nélkül beindított autóval.
  • Az italboltban amellett, hogy alkoholt vásároltak, szeszes italt is fogyasztottak.
  • Röviddel azután, hogy visszaindultak a tanyára, a rendőrök igazoltatni akarták a vádlottat.
  • A férfi a hang- és fényjelzés ellenére nem állt meg, hanem továbbhajtott. A vádlott menekülésének az vetett véget, hogy kis idő múlva az útról lesodródva egy fának ütközött.
  • A férfi a hátsó ajtón kiszállva a helyszínről gyalogosan távozott annak ellenére, hogy látta amint az egyik utasa a baleset következtében vérző sérüléseket szenvedett el. Az utas sérülései 8 napon belül gyógyultak.

Egy apróság, a végére: a fickó vezetői engedéllyel nem rendelkezett, de ilyen szösszeneteken már tényleg ne akadjunk le.

A járási ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, jármű önkényes elvétele, valamint minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. Az ügyészség mértékes indítványában 2 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ha már témánál vagyunk, íme a hétvége legolvasottabb Szeged365 tartalma:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb