BlogSzegedi Arcok

Makkosháza kis ékszerdobozában jártunk – exkluzív interjú Kinyó Pállal, a Makkosházi Közösségi Kertek főkoordinátorával

A Szeged365 Family tagjai már több alkalommal olvashattak a 2014-ben alapított Makkosházi Közösségi Kertekről. A Kormány és az EU segítségével idén márciusban magaágyásokat alakított ki az önkormányzat. Amikor a meghívásnak eleget tettünk, nem csak 40 magas parcellával, de igazi összetartó közösséggel is találkoztunk. Kinyó Páltól a közösségi kertek főkoordinátorától megtudtuk: idén nemzetközi hírű lett a makkosházi közösségük.

Kinyó Pál a blog elején arról beszélt, hogy az alapítás utáni években nem volt tökéletes a szervezés, sajnos sokszor sokan nem megfelelően használták a közösségi teret. Azóta viszont elképesztően jó hangulatú közösség alakult ki, fiatalokkal és szépkorúakkal együtt. A jó hangulat, a magas szervezettség eredményei sem maradtak el, folyamatosan díjakat nyertek, amivel Szeged város hírnevét öregbítette a közösség.

2022. márciusában negyven magas parcellát építettek ki, a kormány és az EU források segítségével. Azóta kerékpártárolókkal, homokozóval, lengőtekével és óriás sakkal is bővült a közösségi tér. Mi szegediek méltón lehetünk büszkék, mivel idén már négy országból érkeztek megnézni a közösségi kertet: tökéletes példaként szolgált a panel társasházi közösségek építéséhez. Itt nézd meg a teljes blogot, ahol nem csak Kinyó Pál főkoordinátorral, de a parcellatulajdonosokkal is tudtunk beszélgetni. Itt is köszönjük a fantasztikus pogácsákat, nagyon finomak voltak!

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo scandal
  2. Visszajelzés: devops consulting company
'Fel a tetejéhez' gomb