Mindenmás

Zivatarokkal és viharos széllel jön a hidegfront, de a hőséget ez sem riasztja el Szegedről

Hidegfront érkezik a hétvégén, ennek hatására többfelé lehetnek záporok, erős széllel kísért zivatarok, de a hőség még ekkor sem sokat enyhül. Az előrejelzések szerint pénteken is kitart a 38 fok Szegeden, majd szombaton a hidegfront miatt már “csak” 32 fok lesz.

Az előrejelzésben azt írja az OMSZ: pénteken, július elsején kezdetben csak kevés fátyolfelhő zavarja a napsütést. A késő délutáni óráktól a Dunától keletre már szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Este hidegfront érkezik, amelynek hatására átmenetileg a nyugati megyékben megnövekszik a felhőzet, ekkor már ott fordulhat elő zápor, zivatar.

MARAD A HŐSÉG, ÉS A RIASZTÁS SZEGEDEN

A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Mindezek mellett pedig jövő hétfő éjfélig meghosszabbítja a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb fokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos is. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb