Mindenmás

Kizuhant az óriáskerékből egy fesztiválozó a Balaton Soundon

Egy fesztiválozó férfi kizuhant az óriáskerékből a Balaton Soundon. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, a férfi súlyos belső és külső sérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után azonnal kórházba, a sürgősségi osztályra szállították – írja az ATV.

A portál kiemelte, hogy a fesztivál szervezői a kiküldött közleményben azt írják, a Sound egészségügyi szolgálatát csütörtök este 23 órakor hívták a sérült férfihez, akihez aztán a mentők pár percen belül kiérkeztek.

ÁTMÁSZOTT A VÉDŐKORLÁT FELETTI KESKENY RÉSEN

„A szemtanúk beszámolója szerint a fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába egyedül szállt be, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott, és onnan leesett. Cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására” – írták a szervezők, majd hozzátették, hogy az óriáskerék, melyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat is figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb