Közélet

Sorra esnek el a határátkelőhelyek: szombaton a röszkei közútit, és a kübekházit is csak a kilépő utasok használhatják (frissítve)

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt hosszú a várakozás a röszkei határátkelőhelyeken szombat délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján. Mint kiderült, a megnövekedett forgalom miatt a röszkei közúti, valamint a kübekházi határátkelőhelyeken is csak az országból kifelé lehet menni.

Mint írják, a röszkei autópálya-határátkelőhelyen személygépkocsival Szerbiába tartóknak háromórás, az onnan érkezőknek kétórás várakozásra kell számítaniuk. Az autóbusszal utazóknak mindkét irányban egy-egy órát kell várakozniuk – írta reggel a rendőrség honlapján, majd a délelőtt folyamán módosítottak, két kishatárátkelőhelyet is lezártak a befelé haladó forgalom számára.

A BELÉPŐ FORGALOM SZÜNETEL

A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint a kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 23-án:

  • 10 óra 20 perctől 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet,
  • valamint 12 órától 16 óráig a Kübekháza közúti határátkelőhelyet.

A belépő forgalom mind a két helyen szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés – tették hozzá. Mint tovább kiemelték, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt.

FRISSÍTVE (16:30): AZ ÁSOTTHALMI HATÁRÁTKELŐHELY IS CSAK KILÉPÉSRE HASZNÁLHATÓ

A kübekházi határátkelőhely már mind a két irányba járható, míg a rendőrség közleménye szerint a kilépés gyorsítása érdekében az Ásotthalom közúti határátkelőhelyet július 23-án 16 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják. A belépő forgalom itt szünetel.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: useful content
'Fel a tetejéhez' gomb