Közélet

Lázár János kuratórium elnöksége alatt most egymilliárdért újul meg a kocsiszín és az istálló a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél

Nettó 1,055 milliárd forintért újul meg a kocsiszín és a versenyistálló a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél, a kivitelezési feladatokat a Galéria Invest Kft. végezheti el – vette észre az Átlátszó. A komplexum 2021 tavaszán került a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kezébe, amelynek kuratórium elnöke Lázár János építési és beruházási miniszter.

Mint írják, „a tervezett beruházás két elemből tevődik össze, a kocsiszín és a versenyistálló épületeinek felújításából. A rekonstrukcióval érintett nettó alapterület kocsiszín esetében 1286 m², versenyistálló 1003 m², az összes hasznos alapterülete 2289 m², tervezett (kialakult megmaradó) építménymagasság 5,33 méter. Az engedélyezett építési tevékenységgel felújítandó épületegyüttes műemléki védelem alatt áll.” A részlet egyébként abból a közbeszerzésből származik, amelynek a napokban hirdették ki győztesét. A tendert a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. írta ki, a felújítást a Galéria Invest Kft. nyerte, nettó 1 055 000 000 forintos ajánlattal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb