Mindenmás

Erdőtűz miatt jelentős késésekre lehet számítani a Budapest-Szeged vasútvonalon

Erdőtűz oltása miatt leállították a vonatforgalmat Üllő és Monor között. Emiatt a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon jelentős késésekre, kerülő útvonalon vagy rövidebb útvonalon közlekedő vonatra, illetve elmaradó járatokra kell számítani – közölte a Mávinform péntek délután az MTI-vel.

Mint írták, Üllő és Monor között kigyulladt az aljnövényzet és egy erdő, és az akár több órán át tartó oltás idejére leállították a vonatforgalmat. Emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon jelentős késésekre, kerülő útvonalon vagy rövidebb útvonalon közlekedő vonatra, illetve elmaradó járatokra kell számítani.

Monor és Üllő között pótlóbuszok közlekednek a vonatok helyett. A torlódások és késések csökkentése érdekében a nyíregyházi, záhonyi és a kör InterCity vonatok, valamint a sebesvonatok kerülő úton, Újszász-Szolnok érintésével közlekednek. Kitértek arra is, hogy a nyíregyházi és záhonyi, valamint a kör InterCity-vonatok pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe. Budapest és Monor között pedig a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti buszokon – írta a Mávinform.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb