Sport

Kopasz Bálint világbajnok, Nagy Bianka és Bragato Giada világbajnoki bronzérmes Kanadában

Kiss Blanka és Lucz Anna duója aranyérmet szerzett szombaton kajak kettes 200 méteren, a szegedi születésű, jelenleg Győr színeiben versenyző Kopasz Bálint pedig a kajakosok 1000 méteres távján lett világbajnok a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon. A magyar versenyzők négy érmet szereztek szombaton, a világbajnokság első döntős napján – írta az ORIGO sport.

Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert. Bragato Giada és Nagy Bianka kenupárosa 200 és 500 méteren is begyűjtötte a bronzérmet. Balla Virág (C-1 1000 m) negyedik, a fiatal Fojt Sára, Pupp Noémi, Kőhalmi Emese, Gazsó Alida Dóra összeállítású 500-as kajaknégyes hatodik, a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám 500-as kenupáros és Rendessy Eszter (K-1 500 m) hetedik, Korisánszky Dávid (C-1 200 m) pedig nyolcadik lett a döntőben.

KORÁBBAN ÍRTUK: BRONZÉRMES LETT A SZEGEDI VARGA KATALIN

Az MVM Szeged VE versenyzője harmadik helyen ért célba, ezzel világbajnoki bronzérmes Kanadában – írtuk meg korábban. Varga Katalin a magyar csapat második érmét szerezte meg a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb