Közélet

Matolcsy György, Varga Mihály és Csányi Sándor is Szegedre jön – a Napfény Városában rendezik meg a Közgazdász-vándorgyűlést

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést – írja az MTI.

A szakma legnagyobb éves konferenciájára 800-900 közgazdászt várnak, többek között Szegedre látogat Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter, Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója és Laurent Maurin, az Európai Beruházási Bank vezető közgazdásza is.

POSZT-COVID IDŐSZAK, HÁBORÚ, ENERGIAVÁLSÁG, KIBERBIZTONSÁG, MAKROGAZDASÁG A TERÍTÉKEN

“A nyitó és a záró plenáris ülésen felül a közgazdász-vándorgyűlésen tárgyalják majd a poszt-covid időszak, a háború és az energiaválság okozta gazdasági kihívásokat. A szekcióülések olyan témaköröket érintenek, mint a makrogazdaság és az államháztartás, a pénz- és tőkepiacok, a vállalati versenyképesség és innováció, valamint a humán tőke és az európai integráció. Emellett szó esik a kiberbiztonságról, az élelmiszer-ellátás biztonságáról, a logisztikai ágazat helyzetéről, a digitalizációról, a vállalati innováció irányairól, a platformgazdaságban rejlő lehetőségekről, illetve a munkaerőpiac egyenlőtlenségeiről is” – sorolja az érintendő témákat az MTI, amelyek az SZTE TIK-ben kerülnek majd terítékre.

A tervek szerint a szekcióüléseken túl kerekasztal-beszélgetések és előadások színesítik majd a konferencia programját. A végleges programsorozat augusztus végén, szeptember elején  kerül rögzítésre és a konferencia kezdetekor kerül fel a honlapra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb