Sport

Úszó Eb: Ezüstérmes a férfi gyorsváltó, a szegedi Pádár Nikolett a nyolcadik helyen zárt 200 méteren

Erősen kezdett Pádár Nikolett, de végül a 8. lett 200 méter gyorson az úszó Európa-bajnokságon. A férfi 4×100 méteres férfi gyorsváltó viszont elhozta az ezüstérmet Rómából.

Férfi 4×100-as gyorsváltónk (Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Mészáros I Dániel, Milák Kristóf összetételű kvartett) nagyot hajrázva lett ezüstérmes a római úszó Európa-bajnokságon – írja a Nemzeti Sport. Az együttes 3:12.43 perces idővel csapott célba. A számot nagy fölénnyel a házigazda olaszok nyerték 3:10.50-nel. Akárcsak a csütörtöki nyitónapon a 4×200 méteres gyorsváltóban, záróemberként Milák ezúttal is óriásit úszott és a negyedik helyről úszott fel a másodikra.

PÁDÁR NIKI HELYT ÁLLT ÉLETE ELSŐ FELNŐTT EB-DÖNTŐJÉBEN

Pádár Nikolett helyt állt élete első egyéni felnőtt Eb-döntőjében – írja közösségi oldalán a Szegedi Úszó Egylet. A római fináléban 200 méter gyorson képviselte a HAÁSZ SZUE egyesületét, városunkat és Magyarországot – mindössze 16 évesen. Elmaradt az elődöntőben elért egyéni csúcsától, így végül 8. lett, de fiatalon szerzett rendkívül értékes tapasztalatot, és számunkra óriási büszkeséget! “Nagyon akartam ennél előrébb végezni, akár dobogóra is kerülni, de még rengeteg időm van. Örülök, hogy ilyen mezőnyben tudtam Eb-döntőt úszni” – nyilatkozta Pádár Nikolett az M4 Sportnak.

Milák Kristóf aranyérmes is lett 100 pillangón:

Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: racitoare aer
'Fel a tetejéhez' gomb