Mindenmás

Elmossa az eső az Államalapítás Ünnepét Szegeden? Záporokat és zivatarokat is kaphatunk augusztus 20-ra

Három napos rendezvénysorozatot szerveznek augusztus 20., az államalapítás évfordulójának dátuma köré Szegedre, de ez aligha lesz idén zavartalan: az időjárási előrejelzések szerint ugyanis a csütörtöki és pénteki csúcshőmérsékletek elérése után egy hidegfront érkezik, ami ráadásul kiadós csapadékot is hozhat magával. A legtöbb esőt a középső és keleti országrész kaphatja – írja az Időkép. Az egyik szemünk tehát sír, a másik nevet, hiszen ez az aszályos időszak után igencsak kellene a csapadék Szegedre.

A nyugat felől érkező hidegfront miatt folyamatos és intenzív esőzések lehetnek, az Időkép szerint előfordulhatnak rendszerbe, láncba szerveződő záporok, zivatarok, illetve csendes áztató eső is. Ezek hétfő reggeli több hullámban érkezve kiadós csapadékot jelentenek. Az előrejelzések szerint többfelé 30-40 milliméternél is több csapadék hullhat, de lesznek helyek, ahol akár 50-60 millimétert meghaladó eső sem kizárt.

PÉNTEKEN MÉG KÖZEL NEGYVEN FOK LESZ

Az Időkép szerint a heves zivatarokat kiadós felhőszakadás és viharos szélrohamok kísérhetik, jégeső is kialakulhat. Pénteken az érkező esőzés ellenére az Alföld, így Szeged környékének nagy részén még 40 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet, ami szombatra mérséklődik városunkban.

Hogy mi minden lesz Szegeden az Államalapítás Ünnepén? Itt megtalálod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb